פרוייקטים

עיצוב החנות Leo Urban באלנבי, ת"א

יוני 14, 2016

לאופרד היא גלריית קונספט ותיקה לעיצוב הבית, שעברה כל מני גילגולים בשנות קיומה הרבות. אבל סניף אחד שלה יושב על פינת הרחובות אלנבי והס כבר המון שנים, ובו הזמן כמו קפא מלכת.
כשבעל החנות החליט לנער אותה מן האבק שדבק בה, הוא נדד בין תערוכות באירופה בחיפוש אחר סחורה חדשה ויותר מעודכנת, ובאותה הנשימה פנה אלינו בכדי שנעזור ללדת אותה מחדש. כן, אנחנו דולות של עיצוב. 
כשהגענו לחנות בפעם הראשונה, היא נראתה ככה:

לאו אורבן - מצב קיים לפני השיפוץ

החנות "לאופרד" באלנבי כפי שנראתה לפני השיפוץ

 

לפני הכל, הבנו שהתקציב והלו"ז מתחרים זה בזה, מי יותר דחוק. אח"כ הבנו שמבנה החנות מאתגר ולא ניתן לשינוי. זיהינו עומס רב על יחידות התצוגה וגיבוב חומרים של שנים – בעיקר טפטים שונים, שכיסו את הקירות ועשו לנו דגדוגים באצבעות, כמו כשהיינו קטנים והיינו מקלפים את הטפט בבית של סבתא.
עם התחושה הזו, פלוס ההתלהבות מהמיקום המרכזי בעיר, חזרנו לסטודיו והתחלנו לפתח את הקונספט העיצובי של החנות המחודשת.
ראשית, הגדרנו מספר עקרונות מנחים ליצירת חלל מזמין וסביבת קניה נעימה וייחודית ללקוחותיה:
◊ חשיפת שכבתיות המבנה ההיסטורי
◊ שימוש בחומרי גמר זמינים ולא יקרים
◊ מראה עדכני, אורבני ודינמי תוך התייחסות לקיים
◊ תכנון מערכות מודולריות המאפשרות גמישות בתצוגת המוצרים

חילקנו את חלל החנות בעל התצורה המאתגרת למספר אזורי תצוגה שונים, שנגזרו הן מתמהיל המוצרים והן מהמבנה האדריכלי שלה, וזו התכנית שהצגנו ללקוח בפגישה הראשונה:

store plan

 

מפאת הלו"ז הצפוף (כנהוג ב-RETAIL…), במקביל להתקדמותנו עם התכניות לביצוע הוחלט להתחיל בעבודות הפירוק. בשלב זה אפיינו כמה קירות שסיקרנו אותנו בחנות, ואותם ביקשנו מהקבלן לגרד. שכבה שכבה, בלי רחמים, מטפט לצבע ועוד צבע וטיח, נחשפו אותם קירות במערומיהם ואנחנו התרגשנו מההיסטוריה המתגלה:

Leo Urban Store TLV - in the making

לא רק הקירות "הופשטו". כל מה שחיפה וכיסה אלמנטים קבועים בחלל – הושלך היאורה. גרם המדרגות נחשף והתגלה, תקרות תותב פורקו – תחת התקרה בקדמת החנות התגלה חלק מהחזית המקורית של הבניין, מעוגלת ומרמזת על פעם-פעם-לפני-הרבה-שנים, כשעוד היה שם בית מלון.

Leo Urban Store TLV 03 - Design by Studio IN2

לוגו החנות החדש, שעיצבה מירב גיטלזון , מתנוסס על החזית. צילום: שירן כרמל

 

במקביל לעבודות בחנות עצמה, היה ברור שיש למתג אותה קצת אחרת מאשר חנות-האם. אנחנו הרגשנו שהיא האחות הקטנה, השובבה והנועזת של לאופרד והצענו ללקוח לקרוא לה Leo – שם עכשווי שהוא קיצור של לאופרד. המעצבת הגרפית מירב גיטלזון מצאה דרך מקסימה ואלגנטית להראות את הקשר וגם את השוני בין שתי החנויות באמצעות הלוגו.

Leo Urban Store TLV 04 - Design by Studio IN2

מבט על חזית החנות מרחוב הס. צילום: שירן כרמל

 

חלל הכניסה לחנות הוא גם החלל העיקרי שלה -רחב ידיים ושטוף אור טבעי. באזור זה בחרנו להדגיש את השימוש בלוחות סנדביץ ליבנה בהירים בקו נקי, בשילוב עם נגיעות שחור אלגנטיות. יחידת הנגרות העיקרית מבוססת על מדפים מתכווננים ולוחות רשת תעשייתיים לשימוש קל ומודולרי.

Leo Urban Store TLV 02 - Design by Studio IN2

לאו אורבן – מבט מהכניסה לחנות. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 06 - Design by Studio IN2

את גרם המדרגות הקיים, שקולף ושויף, בחרנו לצבוע בשחור. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 05 - Design by Studio IN2

מבט על דלפק הקופה. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 07 - Design by Studio IN2

גם עמוד הבטון החשוף היה מכוסה בטפט ואלמנט תצוגה שפירקנו. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 08 - Design by Studio IN2

גופי התאורה הדקורטיביים הפזורים בחנות ומאירים אותה הם ממלאי הפריטים למכירה. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 09 - Design by Studio IN2

מבט מפנים החנות כלפי הכניסה. צילום: שירן כרמל

 

מסדרון המעבר לחלק האחורי של החנות היה במקור צר וצפוף כיוון שמוקמו עליו מדפי תצוגה משני הצדדים. החלטנו "לאוורר" אותו על ידי שימוש במדפים תעשייתיים פתוחים מצד אחד, ותליה על הקיר ללא מדפים מן הצד השני. בחרנו בקיר OSB צבוע בגווני פסטל עדינים לתצוגת השעונים, השלטים והתמונות. גם את ארון החשמל הקיים כיסינו באותו החומר ואף הוא משמש לתצוגה

Leo Urban Store TLV 10 - Design by Studio IN2

צילומים: שירן כרמל

 

במורד המדרגות ממשיך המסדרון הארוך. לנישה הקיימת, שהייתה מכוסה במסילות וקוצי תצוגה פשוטים, בחרנו להוסיף מדפים בנויים ולחפות את כולה בקרמיקה לבנה. הניגוד בינה לבין הקיר החשוף אהוב עלינו במיוחד.

Leo Urban Store TLV 11 - Design by Studio IN2

מראה מראה שעל הקיר. צילום: שירן כרמל

 

החלק האחורי של החנות מתהדר בתקרה נמוכה מאוד שלא ניתן היה להגביה. פירקנו במה שתפסה חלק ניכר משטח הרצפה וגם כאן חשפנו שכבות של קיר.

Leo Urban Store TLV 12 - Design by Studio IN2

כוורת תצוגה מ-MDF שחור. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 13 - Design by Studio IN2

ורוד ניוד מול שחור. צילום: שירן כרמל

Leo Urban Store TLV 14 - Design by Studio IN2

צילום: שירן כרמל

 

כך, בתקציב ולו"ז צפופים וקשים, התחדשה לה החנות הוותיקה ללא היכר. אהבתם? נשמח מאוד לשמוע בתגובות כאן למטה!
וכמובן מוזמנות ומוזמנים להירשם לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים וטיפים לפני כולם 🙂

קרדיטים:
צילום: שירן כרמל
עיצוב הלוגו – מירב גיטלזון
קבלן: צחי את נעים בע"מ
נגרות – אדם ביטון, נגריית Carpentry 57
ריצוף וחיפויים – "הכח"

רוצים לראות עוד חנות שעיצבנו לאחרונה? לחצו כאן

We're IN2 Design, we're IN2 Retail Design

46 תגובות

מיכל אדמתי יוני 14, 2016 12:15 am

אהבתי מאד בנות איזה יופי!
אני גם אוהבת את החנות הזו ובאה שנים מחיפה לקנות שם.
תודה מיוש. כבר מחר אעשה שם ביקור.
נשיקות

תגובה
in2design יוני 14, 2016 12:22 am

איזה כיף, תודה!

תגובה
שירי יוני 14, 2016 12:59 am

וואו. אכן דולות של עיצוב.
מכירה את החנות היטב ומאד אהבתי את השינוי (ללא היכר). אש

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:37 pm

איזה כיף, תודה שירי!!

תגובה
אביבה לוברבום יוני 14, 2016 1:30 am

וואו וואו! איזו עבודה מדהימה. אוהבת את שילובי החומרים. את שילובי הצבעים, וכמובן את השילוב בין הישן והחדש. אמנם זה מסוג החנויות המהוות סכנה עבורי ועבור חשבון הבנק שלי אך מקווה להתגבר על הסכנה ולהתייצב שם בקרוב. כל הכבוד לכן, צוות לענין!

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:37 pm

תודה אביבה! שימחת אותנו 🙂

תגובה
דפנה מונשרי יוני 14, 2016 8:58 am

איזה שינוי מדהים! הכל יפה ואלגנטי! רואים שנעשה במקצועיות רבה ואהבה גדולה! כל הכבוד ☺

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:35 pm

תודה לקוחה מצטיינת!! נעים לקרוא!

תגובה
סיון ליבנה חכים יוני 14, 2016 9:04 am

ממממממממממממממממטריף
איזה שינוי. ידעו בדיוק למי לפנות:)
מהפך משגע. עיצוב משובח ותמונות להתעלף
מוכשרות שאתן

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:34 pm

תודה רבה יקירה! איזה כיף של פירגון

תגובה
אורית ארגמן פדידא יוני 14, 2016 10:09 am

מרתק. כיף לקרא על התהליך, השיקולים הרעיונות המקוריים והעשייה המרהיבה.

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:34 pm

תודה אורית! נעים לשמוע שהתהליך אכן מעניין, בעינינו זה ממש חשוב כדי להבין פרויקט, מעבר לתמונות…

תגובה
מלי לבנשטייו מנשה יוני 14, 2016 11:54 am

טוב זה מהממם !! נראה שונה לחלוטין ומזכיר לגמרי חנויות באירופה.. איזה יופי כל הכבוד לכן אכן יילדתן יופי של מקום

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:33 pm

יאי תודה רבה!

תגובה
Karen B יוני 14, 2016 1:13 pm

זוכרת את המקום הזה מהתקופה שעוד גרתי בתל אביב… לא יאומן איך עשיתן לה מהפך! במיוחד אהבתי את הקירות החשופים והיפים…

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:32 pm

תודה קרן! הקירות בהחלט היו ה-חלק המרגש של השיפוץ כולו

תגובה
ע׳מר לוין בן חיים יוני 14, 2016 8:46 pm

מהמם מהמם מהמם! איזה מוכשרות ואיזו התחדשות, כל הכבוד !!

תגובה
in2design יוני 14, 2016 9:31 pm

תודה עמריק!!

תגובה
ירדנה ויאטר יוני 15, 2016 12:15 am

איזה עצוב איזה מקצועיות שאפו. וגם התגלה לי עולם אחר חנות חדשה שבלעדייך בטח לא הייתי מכירה
תודה מקסים

תגובה
in2design יוני 16, 2016 11:34 am

תודה לך ירדנה!!

תגובה
Mina יוני 15, 2016 7:52 am

איזה יופי של חשיבה. בקונספט, בפרטים, בהסברים. עשיתם עבודה ממש כמו לאונרדו דה וינצי. הכול היה שם ובעדינות ובתשומת לב היסרתם את המיותר. נפלא.

תגובה
in2design יוני 16, 2016 11:34 am

או ווה מינה! לאונרדו דה וינצ'י! התעלפנו. או שזה סתם בהשראת שם החנות 🙂 בכל מקרה תודה רבה על המילים הטובות

תגובה
הגר אשחר ניר יוני 15, 2016 8:09 am

איזה כיף לקרוא ו(גם) לראות את התהליך בהתהוות. את הלפני והאחרי. אין ספק שהדולות זו הגדרה מדוייקת. עבודה מרשימה ומרתקת. החללים שנוצרו מקסימים ומדגישים את כל מה שהתחבא קודם לכן. נפלא. אהבתי מאוד.

תגובה
in2design יוני 16, 2016 11:32 am

תודה רבה יקירה! דולה טו דולה 🙂

תגובה
ענבל יוני 15, 2016 8:42 am

אתן כאלה מוכשרות. תענוג.
התוכנית החדשה נהדרת, השיקולים, הבחירות, הגוונים, החומרים.
אהבתי ממש???

תגובה
in2design יוני 16, 2016 11:32 am

די, ענבל, תמשיכי :)) תודה רבה. מחמאה מקולגה מוערכת זה בסט!

תגובה
אילנה יוני 16, 2016 2:11 pm

וואו מאיה!
מזכירה לי נשכחות. גרתי בלבונטין והייתי קופצת אליהם לפחות פעם בשבוע לשטוף את העיניים. איזה שינוי מדהים.
הרסה יותר מסןדר ונגיש לאור המבחר הרב שלהם.
אקפוץ בקרוב לראות בלייב.
עבודה מדהימה

תגובה
in2design יוני 20, 2016 9:16 am

תודה אילנה! בפועל המדפים עדיין מאוד עמוסים בסחורה, ככה זה רוב החנויות בארץ לצערי… מובן שסידרנו קצת עבור הצילומים 🙂

תגובה
אביטל אנגל צלמת יוני 16, 2016 3:34 pm

אתן פשוט קוסמות, כמה כישרון, מהמם!!!!

תגובה
in2design יוני 20, 2016 9:16 am

תודה אביטל! שימחת!

תגובה
שלי פדן לורבר יוני 17, 2016 9:33 am

מכירה את החנות היטב, עשיתן בה מ-ה-פ-ך. מקסים

תגובה
in2design יוני 20, 2016 9:16 am

ת-ו-ד-ה!!

תגובה
ליאת יוני 18, 2016 5:59 am

וואוו מאיה!! מקסים מקסים ועושה כ״כ חשק לבקר.
ממקום שנראה כמו מחסן לחפצים מדליקים, ממש נתתם למקום אופי מסקרן..בהחלט סימנתי לי על המפה ?

תגובה
in2design יוני 20, 2016 9:17 am

שמחות ממש לשמוע ליאת! תודה

תגובה
חמוטל יוני 18, 2016 8:23 am

מרתק להחשף לתהליך והחשיבה שמאחורי הקלעים. זה מעצים בעיני את היופי וההערכה לתוצאה הסופית, שיצאה כמובן מהממת. מדהים השינוי שעשיתן.

תגובה
in2design יוני 20, 2016 9:17 am

תודה רבה חמוטל, כיף לשמוע! גם בעינינו חשיפת התהליך חשובה מאוד להערכת תוצאות

תגובה
טליה יוני 18, 2016 3:05 pm

מהמם! גם החנות וגם הפוסט…כתוב בצורה קלילה וסוחפת…הרגשתי חלק מהפרוייקט. כל הכבוד לכן!

תגובה
in2design יוני 20, 2016 9:18 am

תודה יקרה!

תגובה
ליאת בלזר יוני 27, 2016 9:05 pm

איזה יופי לראות את התהליך שעברתן עם החנות..
נראה קסום ולגמרי אורבן 🙂
שאפו!!

תגובה
in2design יוני 29, 2016 4:50 pm

תודה יקרה

תגובה
תהילה בשן יוני 28, 2016 9:51 pm

השינוי ממש מקצה לקצה ויצא מקסים! אני אוהבת מאוד את השימוש בעץ לבנה החשוף.
מקווה לפקוד את החנות בפעם הבאה בת"א!
כיף ששיתפתן גם ב"מאחורי הקלעים"

תגובה
in2design יוני 29, 2016 4:52 pm

תודה רבה על התגובה ועל המילים החמות 🙂 שימחת אותנו

תגובה
חן סיון יולי 16, 2016 9:41 pm

איזה כיף
כמה פעמים עברתי ליייד החנות (בגירסה הישנה שלה) וחשבתי על הפיספוס
והנה באתן ותיקנתן
אציץ פנימה בהזדמנות הכי קרובה
כיף של בלוג!

תגובה
in2design יולי 17, 2016 12:40 pm

הי חן, ברוכה הבאה לבלוג שלנו! איזה כיף, תודה רבה 🙂

תגובה
Hadas ספטמבר 9, 2016 9:40 am

טוב, זו ממש תגובה מאוחרת, אבל מלא זמן לא נכנסתי לבלוג המעולה הזה.
אז ככה – תוכלו לבוא לרענן לאוורר ולחדש לי את הבית???
נדמה שהחנות הותיקה הזו סבלה לא רק מתכנון פנים שלא לקח בחשבון את מגבלות החלל (מה שאתן כל כך עשיתם בשבילם בפרויקט הזה! בצורה מעוררת השראה לכל מי שמחפש איך להתמודד בחכמה עם חללים מורכבים צרים וקטנים) אלא גם מעומס פריטים ובלגן נורא שכער את החנות והפך את המוצרים ללא מזמינים ולא נגישים. בתמונות של אחרי נראה שלמרות ריבוי הפריטים אפשר להתרכז בכל אחד מהם בנפרד בזכות המרחק מפריטים אחרים והחוויה של מרחב בחלל.
אני מקוה שהם מצליחים לשמור על המרחב שנוצר עם הפחתת הפריטים המוצגים, ואם לא – שיזמינו אתכן פעם בשבוע למיון וארגון מחדש, זה יעלה להם את המכירות!!!!

תגובה
in2design ספטמבר 10, 2016 9:20 pm

יאללה מגיעות מתי שתגידי!! ותודה רבה על התגובה המפורטת והסופר מפרגנת

תגובה

השאר תגובה